Azt akarjuk, hogy az Ön személyes fejlődése sikeres legyen


Ön egy nagyon független személy, aki szereti a saját maga dolgait intézni? Vagy talán fél vagy nem szeret mások segítségét kérni? Talán érdemes elgondolkodnia azon, hogy a segítség, amire szüksége van, akár önmagából is jöhet! Az alábbiakban néhány tippet talál, amelyek segíthetnek az önsegítés felé vezető úton.


Ébredjen rá valódi személyiségére. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, különösen akkor, ha a barátok, a család és a jelentős személyek attól függenek, hogy azok vagyunk-e, akiknek gondolnak minket, vagy akiknek szükségük van ránk. Nézzen túl az önáltal prezentált "te"-n, és találja meg azt a mélyebb, valódi lelket, amely a lelkében él. Törekedjen arra, hogy ennek a léleknek új részeit hozza be mindennapi életének valóságába, minden nap.


Amikor készen áll arra, hogy jobbá tegye önmagát, adjon magának egy kihívást. Akart már valaha is megtanulni egy új készséget? Tegyen lépéseket ennek megvalósítása felé. Ha kilép a komfortzónából, az segíteni fog abban, hogy felfedezzen minden rejtett tehetséget és erősséget. Ha ráveszi magát, hogy új dolgokat próbáljon ki, pontosan láthatja, mire képes.


Ne halogasson! Még akkor is, ha a figyelmére váró feladat az egyik legundorítóbb, amit el tud képzelni, a legtöbb esetben többet fog szenvedni, ha halogatja, mintha egyszerűen nekilátna és megcsinálná. Ha benyújtja a hosszabbítási kérelmet a NAV-hoz, hat hónappal többet fog aggódni az adóbevallása miatt, mintha eleve időben elintézte volna!


A sikeres személyes fejlődés érdekében maradjon releváns. Keresse meg, mi az, amire jelenleg vágynak, és kínálja fel. Legyen képben a vállalkozását vagy életét érintő új információkkal és technológiákkal kapcsolatban. Innováljon ezen információk alapján. Ha nem releváns, akkor a személyes fejlődése kétszer olyan nehéznek fog bizonyulni. Gondoljon arra a céljára, hogy releváns maradjon, úgy, mint az olajra, amely kikövezi az utat a gyorsabb és könnyebb utazás felé.


Szoktassa le magát a koffeinről. Lépjen el az energiaitaloktól, a kávétól és az üdítőtől. Meglátja majd, hogy könnyebben tudja tisztán tartani a gondolatait, és jobban fog aludni éjszaka. Eltarthat egy ideig, amíg túllép az elvonási tüneteken, de ha egyszer elmúlnak, remekül fogja érezni magát.


A vizualizáció segít abban, hogy a céljára összpontosítson. Amikor csak lehet, tegyen egy képet arról, amit szeretne, olyan helyre, amelyet minden nap lát. A lapos has képe a hűtőszekrényen segít az egészséges ételválasztás felé terelni, míg egy nyaralási célpont képe az íróasztalán segít a spórolásban.


Tegye azokat a dolgokat, amelyekről tudja, hogy helyes. Ezt nehéz lehet megtenni, mert könnyű igazolni magunkat. Például tudja, hogy bocsánatot kellene kérnie, de nincs kedve hozzá - és az igazság az, hogy a személyes fejlődése sehová sem vezet, ha nem teszi meg ténylegesen azokat a dolgokat, amelyekről tudja, hogy meg kellene tennie. Ha azt teszi, amiről tudja, hogy helyes, hosszú távon jobban fogja érezni magát a bőrében.


Az elmélkedési napló nagyszerű módja annak, hogy egészséges módon fejlessze az életét. A napjáról és az élete alakulásáról való írás nagyon terápiás hatású, és gyakran az emberek azt írják a naplójukba, amit személyesen nem tudnak elmondani mindenkinek. Ezért ez egy módja annak, hogy módszeresen ne tartsa magába zárva a dolgokat.


Ne féljen segítséget kérni, mindenkinek szüksége van rá néha. Csak ne feledje, hogy önmagától is kérhet segítséget. A fenti tippek segítenek ebben, és megtanítják arra, hogyan segíthet magának, hogy önmaga legjobb változata lehessen! Induljon el az útjára még ma!