Hogyan lehet sikeresen végrehajtani egy közösségi média marketing tervet?


Van egy internetes jelenléttel rendelkező vállalkozása, amelyet a következő szintre szeretne emelni? Miért ne próbálná ki a közösségi média marketing izgalmas világát? A közösségi médián keresztül történő marketing remek módja lehet annak, hogy több vásárlót és ingyenes reklámot szerezzen. Olvasson tovább!


Használja a közösségi médiát vállalkozása marketingjére! Kínáljon ösztönzőket azoknak, akik megosztják az oldalát másokkal. Ha így tesz több száz vagy akár több ezer embernek küldhet meghívót az oldalára. Ez történhet kuponokkal, ingyenes mintákkal vagy bármi mással, ami eszedbe jut. Örömöt fog okozni az ügyfeleinek, hogy terjessze a vállalkozása hírét.


Nyugalom, ez csak egy online beszélgetés. Az e-mail régebben a frászt hozta a cégekre, akik nem értették az egész dolog jó, rossz és csúnya oldalát. Most ez a legmegfelelőbb kommunikációs csatorna. A közösségi média az új csatorna, és nem kell mást tennie, mint leülni és beszélgetni az ügyfeleivel. Ez az, amit ők akarnak, és amire önnek szükséged van.


Csatlakoztassa blogját a Linkedinhez úgy, hogy az oldal tetején elhelyez egy megosztás gombot. A Linkedin jellegéből adódóan olyan felhasználókkal rendelkezik, akik általában befolyásos emberek, akik magasabb jövedelemmel rendelkeznek, vagyis rengeteg olyan potenciális ügyféllel, akiknek van pénzük, hogy költsenek az Ön termékeire és szolgáltatásaira. Mivel több mint 100 millió ember használja a Linkedint, ez egy nagyszerű lehetőség a közösségi média felhasználásával vállalkozásának marketingjére anélkül, hogy egy fillért is költene.


Engedje meg a fogyasztóknak, hogy könnyen feliratkozhassanak az Ön közösségi médiaoldalaira. Az emberek ma már hozzászoktak ahhoz, hogy minden nap használják a közösségi médiaoldalakat, ezért a Twitteren, Linkedinen vagy Facebookon keresztül történő gyors hozzáférés biztosítása nagyszerű módszer arra, hogy azonnal hozzáférjenek az Ön információihoz, amikor Ön posztol.


Szerezzen be egy WordPress blogot, hogy használni tudja a WordPress Retweet gombját. Ez a funkció lehetővé teszi látogatói számára, hogy egy egyszerű kattintással egy cikkére mutató linket tegyenek közzé a Twitter feedjükben. Retweet gombokat is elhelyezhet a weboldalán, ha időt szán arra, hogy maga kódolja be.


A közösségi média marketing használata során előfordulhat, hogy rendszeresen módosítania és frissítenie kell a célkitűzését és a céljait, hogy a célon maradhasson. A beszélgetések váratlan utakra terelhetik a marketingjét, ezért a legjobb, ha rendszeresen újraértékeli az irányt, és ennek megfelelően módosít.


A közösségi média marketingkampányok sikeréhez elengedhetetlen, hogy megtanulja, hogyan beszélgessen ügyfeleivel, és betörjön azokba a csatornákba, amelyeken ők tartózkodnak. A közösségi média alapvetően csak egy csomó online beszélgetés és egy másik mód, ahogyan az emberek kommunikálnak. Ha megtanulja, hogyan kell beszélgetni az ügyfeleivel, hozzáférhet a csatornáikhoz, és sikeres lehet a közösségi médiában.


Mindig jó ötlet, ha bármilyen típusú kampányt vagy stratégiát kutat. A közösségi média folyamatosan változik, és nem akar lemaradni semmi újdonságról. Nincs két egyforma közösségi oldal, és a különbségek megismerése segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki belőlük. Előfordulhat, hogy egy adott oldalon jobb eredményeket ér el, és úgy dönt, hogy annak szenteli az idejét.


Használja a Facebookot egy különleges promóció vagy verseny lebonyolítására. Mindenki szeret nyerni valamit, így a követői biztosan részt vesznek benne. Akár egy ingyenes terméket, akár egy különleges, magas összegű kupont, akár egy kisebb-nagyobb nyereményt ajánl fel, az emberek aktívabban fognak részt venni a Facebook-oldalán. Emellett jóindulatot is épít az ügyfélkörében.


Ezen egyszerű tippek alkalmazásával hamarosan közösségi média marketing szakértő lesz, aki sok nagyszerű, ingyenes reklámot teremt a termékeinek. Vásárlói bázisa növekedni fog, ha ügyel arra, hogy ezeket a tippeket alkalmazza a marketingstratégiában. Használja fel most a cikkben található tanácsokat, hogy máris láthassa az eredményeket.