Hatékony cikk marketing taktikák


A cikkmarketing az egyik legújabb marketingtrend, és számos vállalkozás számára igen jövedelmezőnek bizonyult. Vannak dolgok, amelyeket megtehet, és vannak dolgok, amelyeket el kell kerülnie, hogy a legtöbbet hozza ki erőfeszítéseiből. Az alábbi tanácsok azért íródtak, hogy segítsenek Önnek megismerni a következő lépését.


Vegyen fel egy blogot az internetes marketingstratégiája részeként. A blogcikkek írása lehetőséget ad arra, hogy hasznos információkat írjon vállalkozásáról, amelyekre az emberek esetleg hivatkozni szeretnének a saját weboldalukon. A tanácsok vagy tippek nagyszerű dolgok egy blogban. Egy jól megírt cikk felvilágosítja a potenciális ügyfeleket a termékéről vagy szolgáltatásáról, és a fő weboldalára irányítja őket.


Adjon informatív, hasznos információkat a webhelyén. Szánjon egy kis extra időt arra, hogy megírjon néhány informatív véleményt, majd használja a partneri linket, hogy megmutassa az olvasóknak, hol szerezhetik be az adott terméket. Ha véletlenszerű linkeket dobál be, amelyeknek semmi közük az oldalán található tartalomhoz, az biztos, hogy a látogatók gyorsan távoznak.


Tegye fel először a cikkeit az oldalára, hacsak nem tilos. Ezzel a weboldala elnyeri a keresőmotorok figyelmét, és előkelőbb helyezést érhet el. Először a keresőmotorok indexeljék a cikket a webhelyén, majd küldje ki a cikkeket a világba, hogy több vásárlót vonzzon.


Keresse meg a vendégblogolási pozíciókat. A blogok gyakran keresnek valakit, aki vendégposztot készít nekik, és ha elég szerencsés és elég jó író akkor önt választhatják ki, hogy írjon nekik egy cikket. Használja ezt a pozíciót arra, hogy a saját weboldalát, valamint a terméket, amiről ír reklámozza.


Kövessen egy egyszerű és következetes formátumot. Minden egyes cikkénél különítse el a bekezdéseket, használjon felsoroláspontokat, és győződjön meg arról, hogy a szerkesztése helyes. Az olvasók elveszítik a türelmüket az írókkal szemben, ha mindent egy nehezen követhető masszába gyömöszölnek. Húzza ki a fontos pontokat úgy, hogy az emberek láthassák őket, hogy olvasásra csábítsa a közönséget.


A jó címsor kulcsfontosságú, ha azt akarja, hogy az emberek elolvassák az egész cikket. Valami szokatlan vagy elgondolkodtató dolog arra ösztönzi az olvasót, hogy tovább görgesse a cikkét. Dobáljon ki néhány ötletet, mielőtt rögtön az elsőnek tűnő főcím mellett döntene. Beszéljen a környezetében lévő emberekkel, hogy megtudja, mi tetszik nekik, vagy mit javasolnának.


A cikkmarketingben sokféle módon lehet megcélozni a forgalmat, és hajlandónak kell lennie arra, hogy legalább egyszer mindegyiket kipróbálja. Nézze meg, milyen válaszokat kaphat a különböző taktikákra, amelyeket kipróbál. Ezután a végső kampányát arra építheti, ami jól működik, és megszabadulhat attól, ami egyáltalán nem működik.


A cikke címe talán a legfontosabb része az egész szövegnek a marketingben. Ez nem jelenti azt, hogy ne kellene ugyanúgy a szövegre is koncentrálnia, de a címe lesz az első dolog, amit az emberek elolvasnak. Ha a cím nem elég fülbemászó ahhoz, hogy magával ragadja őket, az emberek eleve nem fogják elolvasni a cikket.


A cikkmarketing esetében a legfontosabb rész a cikk címe. A cím az, ami megragadja az olvasó figyelmét, és arra készteti, hogy tovább olvassa. A cikk címének tömören el kell mondania az olvasónak, hogy milyen információt kínál a cikk. Amikor csak lehetséges, az első három-négy szóban adja meg az olvasónak az összes információt.

Engedje meg, hogy más blogok is hozzáférjenek a cikkeihez. Vannak olyan bloggerek, akik mások által írt információkat tesznek fel a honlapjukra. Ha hozzáférést biztosít nekik az Ön tartalmainak egy részéhez, akkor idővel következetes megjelenést kaphat. Ez növelni fogja a rangsorolását a különböző keresőmotorokban.


Gondolkodjon, mielőtt marketingcikket ír! Ahhoz, hogy egy cikk hatékony legyen, nagyon sokat kell gondolkodnia egy ötleten vagy terméken - mielőtt a végleges és kész termék mellett döntene. Az erőfeszítés, amit beleteszel, át fog jönni, és meghatározza, hogy mennyire jól sikerül!


Fontos, hogy az ember kritikusan viszonyuljon ahhoz, amit a cikkmarketinghez készít. Azzal, hogy minden alkalommal, amikor valaki cikket készít, megpróbálja a lehető legjobbat produkálni, megtanulja, hogy felszedje és kijavítsa az írásstílusában lévő hibákat. Ez ahhoz fog vezetni, hogy az ember fejleszti magát.


Próbáljon meg saját leíró címkéket létrehozni a cikkei marketingjéhez. Kerülje a kulcsszó vagy kulcskifejezés beillesztését a leírásba, ha már van egy a címben, különösen, ha azt szeretné, hogy a leírás célzottan jelenjen meg a keresési eredményekben. Próbálja meg a cikkei snippetjeinek kombinációját használni, valamint egy kis saját írott leírását, hogy segítse a keresési eredmények rangsorolását.


Hasznos lesz, ha a hasznos tanácsokat és információkat, amelyeket ebben a cikkben olvasott, felhasználja egy sikeres cikkmarketingterv kidolgozásához. Ha gondosan tervez, akkor learathatja a gyümölcsét annak a kemény munkának és elkötelezettségnek, amely egy sikeres cikkmarketing-kampányba kerül.